Корица Бабините плетки в съвремието

Бабините плетки в съвремието


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Андреас Хараламбус

Издателство:Нова звезда

Корична цена:20.00 лв.
Отстъпка:4.00 лв. (20.00 %)
Цена:16.00 лв.
ISBN:9786191880775
Година:2016
Подвързия:Меки корици
Страници:193
Език:Български

  Имайки предвид силната връзка между традиционното ръчно плетене и съвременното машинно плетене, в настоящата книга се разглежда строежът и структурата на напречноплетените плетива, така че читателят да може да ги възпроизведе както на съвременните плетачни машини, така и ръчно.
  Прави се опит на едно място да се съберат досега съществуващите знания както за най-обикновените напречноплетени структури, така и за по-сложните такива. Разглежда се в дълбочина бримковата им структура, разнообразието им и начинът на плетенето им в съвременни условия.
  Представеният материал може да се използва от всички специалисти, занимаващи се с производството и търговията на плетива. Подробно дадените особености на структурата на всички видове плетки ще спомогне по-лесното  анализиране, проектиране, разпознаване и произвеждане на съвременни плетива.
  От друга страна, многобройните илюстрации и снимки на различни структури, представени  по уникален авторски начин в книгата, дават възможност на всеки любител-плетач да изплете самостоятелно желаната от него плетка  както ръчно, така и машинно.