Корица Камасутра за оратора - десет глави за това как да получаваме и доставяме максимално удоволствие, когато говорим пред публика

Камасутра за оратора - десет глави за това как да получаваме и доставяме максимално удоволствие, когато говорим пред публика


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Радислав Гандапас

Издателство:Асеневци

Корична цена:15.80 лв.
Отстъпка:2.37 лв. (15.00 %)
Цена:13.43 лв.
ISBN:978-954-8898-15-7
Подвързия:Меки корици
Страници:208
Език:Български

Умението да общуваме с хората е определящ фактор за успех в обществото. Способността да убеждаваме с думи неизменно влияе върху кариерата в политиката, бизнеса, правото и още много други сфери от обществения живот. На повечето от нас често се налага да говорим пред публика. Стараем се да получим благоразположението и да се харесаме на слушателите, за да ги убедим да се съгласят с нашето мнение, да приемат съответното решение, доклад, презентация. 

Въпреки че за силата на ораторското изкуство се знае от древността, малцина са тези, които умело го владеят. За повечето хора, без значение от пол, възраст, длъжност или опит, говоренето пред публика е кошмар. Перспективата да излезем пред аудиторията и да говорим ни лишава от сън и покой. А не трябва да е така!

Възможно ли е да престанем да се страхуваме от публичното говорене и да започнем да получаваме удоволствие от него? Може! Известният майстор на словото и бизнес инструктор Радислав Гандапас ни помага за това. Авторът на тази книга вече повече от десет години успешно провежда обучения и семинари по ораторско майсторство. В настоящото издание той е поместил най-ценното от своя опит. 

В тази книга Радислав Гандапас разглежда въпроси като потискане на вълнението и притеснението, структура на речта, привличане и задържане на вниманието на публиката, зрителeн контакт, моторика, предварителна подготовка на текста, правилна стойка, работа с микрофон и още много други.


От изданието ще научим как се подготвя успешно представяне, как се правят максимално ефективни презентации, как се овладява времето, как се управляват емоциите на слушателите и как се предизвикват нужните реакции в аудиторията. Ще придобием увереност и не на последно място – ще се научим да постигаме целта на говоренето.

Тук ще намерим и отговорите на 110 реални въпроса, свързани с техниката на публичните изказвания. Тези въпроси са подбрани лично от автора измежду многото, на които е трябвало да отговаря по време на своите семинари и обучения.

...


Книгата е особено подходяща за мениджъри, ръководители на екипи, журналисти, управители на фирми и организации, преподаватели, общественици, адвокати, политици, редактори, както и на всички, които се реализират в сфери, свързани с необходимостта от често излизане пред аудитория. Книгата ще бъде полезна и на онези, които искат да престанат да се страхуват от публичното говорене и искат да започнат да се наслаждават на този процес.

Въведение

На мнозина може да им се стори необичайно и дори шокиращо заглавието на книгата – „Камасутра за оратора. Десет глави за това как да получаваме и доставяме максимално удоволствие, когато говорим пред публика”. Но то е продиктувано не само от желание да привлека вниманието на потенциалния купувач.


Двата базови постулата на книгата напълно отговарят на заглавието. Първият: важно е не толкова да овладеем комплекс от похвати за въздействие върху публиката, колкото да се научим да получаваме удоволствие от собствените си публични изяви. Защото човек прави много по-добре всичко онова, което прави с удоволствие. Дори и да пренебрегва някои правила. И обратно. Вторият: ораторът влиза в своеобразна „интимна” връзка с аудиторията, в която той се изявява от позицията на мъжа (независимо от биологичния си пол), а аудиторията – от позицията на жената. Голям брой примери в книгата потвърждават правото на съществуване на тази аналогия.

Днес все по-често умението за общуване с хората се превръща в определящ фактор за успеха в професионалното израстване, в бизнеса, политиката, учението. И ако индивидуалното общуване може да се крепи на вродени способности, то в публичната комуникация това вече не е достатъчно – тук са необходими навици, похвати и технологии. Именно тези навици, похвати и технологии е призвана да предаде книгата „Камасутра за оратора”.


Важно е да отбележим, че тази книга не е популяризирана версия на някоя научна дисертация или монография. От самото начало тя е създавана като самостоятелно произведение, чието усвояване трябва да носи не само полза, но и удоволствие. Книгата е написана за онези, които провеждат презентации, държат речи на конференции и семинари, участват в политиката и други сфери на публичния живот или се готвят да го правят в бъдеще.

Авторът се надява, че е успял да осветли темата на съвременен, жив език, интересно и увлекателно и че книгата му ще бъде от полза за десетки и стотици бъдещи блестящи оратори.

Радислав Гандапас