Корица Крахът на Ирландия

Крахът на Ирландия


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Дърмът Болджър

Издателство:АМАТ - АХ

Корична цена:10.00 лв.
Отстъпка:1.50 лв. (15.00 %)
Цена:8.50 лв.
ISBN: 978-954-9877-42-7
Година:2019
Подвързия:Меки корици
Страници:76
Език:Български

Докато все по-затъващото ирландско правителство поддържа илюзията, че нещата са под контрол, а Международната тройка – Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд – е готова да се намесивъв всеки момент, Мартин – държавен служител на средно ниво, се оказва сам в луксозен пекински хотел - ненужен придатък към делегацията, придружаваща Министъра му в Китай по случай Деня на Свети Патрик.

Новелата  „Крахът на Ирландия” представлява деликатен размисъл за тънката разделителна линия между илюзията и действителността; анализ на душевността на един самотен мъж, който копнее за дома и прави равносметка на живота си, за да разграничи кои части от него са истински и кои подсъзнателни заблуди.

Една невинна поръчка на китайски масаж въвлича Мартин в несигурната игра на котка и мишка с масажистката - самотна майка, и в свят на сексуални манипулации, които далеч надхвърлят експертността му. На тази чужда и непозната му територия той се мъчи да прескочи бездната между хамелеонството на човек на работното му място и реалността, в която всичко е голо и на показ и няма къде да се скрие от тревогите, копнежите и противоречията в главата си.