Корица Тайни и загадки на “Тихия фронт“. Животът на големите български разузнавачи. (Венелин Митев) “Книгомания“

Тайни и загадки на “Тихия фронт“. Животът на големите български разузнавачи. (Венелин Митев) “Книгомания“


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Венелин Митев

Издателство:Книгомания

Корична цена:14.50 лв.
Отстъпка:2.90 лв. (20.00 %)
Цена:11.60 лв.
ISBN:9786191952205
Година:2019
Подвързия:Меки корици
Страници:348
Език:Български

Венелин Митев е автор на книгите Големите любови на български поети и писатели (2012), Големите любови на български артисти, музиканти и художници (2014), Големите любови на български царе, министри и авантюристи (2015), Прогонените гении на България (2016), Българи, за които говори светът (2017), които се превърнаха в бестселъри.

Ако прочетете Тайни и загадки на „Тихия фронт“, ще разберете защо най-великият литературен и филмов шпионин Джеймс Бонд не става за разузнавач. Животът на агент 007, изпълнен с ръкопашен бой и романтични истории с красиви жени, няма дори далечно сходство с дейността на истинските разузнавачи – мъже на дълга, надарени с остър ум, стоманени нерви, бързи и точни реакции и безпогрешна интуиция. Героите на тази книга – известни български разузнавачи и контраразузнавачи – имат висока степен на емоционална интелигентност, ценят работата в екип,  винаги спазват закона и не страдат от липса на морал, за разлика от филмовия герой.

Много страници са посветени и на топченгетата на Царска България, сред които особено се откроява митичният Никола Гешев, както и на трима от разкритите в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век шпиони, работили срещу България.