Корица Киносценарият - написване и пренаписване

Киносценарият - написване и пренаписване


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Светла Христова

Издателство:Нов български университет

Корична цена:15.00 лв.
Отстъпка:2.25 лв. (15.00 %)
Цена:12.75 лв.
ISBN:978-619-233-113-9
Година:2020
Подвързия:Меки корици
Страници:202
Език:Български

Тази книга представя теоретично и популяризира доказани в практиката стандарти и изисквания за преподаване в областта на киносценаристиката. Тя проследява етапите, през които минава всеки сценарист в работата си. Целта й е не просто усвояването на обем от знания, а в много по-голяма степен тяхното практикуване, благодарение на което ще придобиете сценарийни умения, адекватни на уменията на колегите ви по света.

Книгата ще ви помогне да осъзнаете и усвоите кино езика на идеите, които имате, ще ви покаже авторските задачи в създаването на първия вариант (редакция), както и втората - по-отговорна и сложна част от писането на сценария - пренаписването, за което у нас изобщо не е писано като проблем.

"Днешният кинематографичен процес в България има катастрофично незадоволена нужда от добри сценарии. А изследването на Светла Христова е забележително пособие, което може и ще помогне на киното ни в тази посока... Не на последно място трябва да се отбележи полезността на труда в сферата на висшето образувание по кино и телевизия."