Корица Изучете Kali Linux – етично хакване в примери

Изучете Kali Linux – етично хакване в примери


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Виджай Кумар Велу и Робърт Бегс

Издателство:Асеневци

Корична цена:29.95 лв.
Отстъпка:5.99 лв. (20.00 %)
Цена:23.96 лв.
ISBN:978-619-7586-27-5
Година:2021
Подвързия:Меки корици
Страници:516
Език:Български

Тази книга е посветена на тестването на информационната сигурност с Kali Linux. В нея ще намерите редица доказани техники за преодоляване на най-новите мрежови защити.
Ето част от нещата, които ще научите:

- Целево тестване на информационната сигурност – концепция и погрешни схващания, методология на тестването, създаване на лаб среда за контролирано тестване на уязвимости.
- Разузнаване чрез отворени източници за информация и пасивно разузнаване. Създаване на персонализирани списъци от думи за разбиване на пароли.
- Активно разузнаване – стратегии за стелт сканиране; DNS разузнаване и маршрутизиране; картографиране отвъд защитната стена; IDS/IPS идентификация; енумерация на хостове, сканиране на портове.
- Скенери за уязвимост на мобилни и уеб приложения; моделиране на заплахи и хакване на уеб приложения.
- Социално инженерство и физическа сигурност – методи за атака; създаване на фалшиво физическо устройство; скриване на изпълними файлове и помрачаване на URL адреса на нападателя; пренасочване на DNS и фишинг атака.
- Атаки към безжичните мрежи – разузнаване; пропуски във WLAN; атаки от тип DoS; заобикаляне на скрити SSID идентификатори; заобикаляне на автентикацията по MAC адрес и атаки към WPA/WPA2.
- Изпълнение на файлове през „задни врати“; атаки към система с помощта на враждебни скриптове.
- Заобикаляне на контролите за сигурност; използване на публични експлойти; ексфилтрация на данни; скриване на доказателства за атака.
- Ескалация на привилегиите – събиране на идентификационни данни и атаки с ескалация; атака „Златен билет“.
- Команди и контрол – вградени устройства и RFID хакерство.