Корица Как да бъдем креативни. Един кратък и весел пътеводител

Как да бъдем креативни. Един кратък и весел пътеводител


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Джон Клийз

Издателство:Локус

Корична цена:15.50 лв.
Отстъпка:2.32 лв. (14.97 %)
Цена:13.18 лв.
ISBN:978-954-783-331-9
Година:2021
Подвързия:Меки корици
Страници:114
Език:Български

Легендарният комик, актьор и сценарист на Монти Пайтън, Фолти Тауърс и редица други блестящи сериали и шоупрограми споделя мислите си за креативността: умение, което се учи и подлежи на усъвършенстване.


За креативността са писали много хора. Те със сигурност са изключително умни, но далеч не толкова креативни. Иска ми се да мисля, че сега пиша за това умение от кухнята. – Джон Клийз
 
За повечето от нас креативността е мистичен и рядък дар, притежаван от малцина. Грешка. В този кратък, практичен и особено забавен пътеводител Джон Клийз показва и доказва, че креативността, творческото мислене и поведение са умения и вие също може да ги придобиете.

Джон Клийз е роден в Уестън сюпър Меър. Завършва Клифтън Колидж и Кеймбридж. Първия си голям успех постига като сценарист и участник в The Frost Report. Скоро след това става съорганизатор на легендарната комедийна трупа Монти Пайтън. През 70-те години на XXвек заедно с първата си съпруга, Кони Буут, създават вече превърналия се в класика комедиен сериал „Фолти Тауърс”. Джон Клийз е участвал и в много други филми, включително от поредиците за Хари Потър и Джеймс Бонд, както и в безброй ТВ предавания.

 

Книгата е придружена и от “акордеон на сенките” – книжка за изрязване, чудесна игра за креативните читатели.