Корица Енциклопедия България

Енциклопедия България


интернет книжарница "Нова звезда"
Издателство:Книгомания

Корична цена:49.00 лв.
Отстъпка:9.80 лв. (20.00 %)
Цена:39.20 лв.
ISBN:9786191952946
Година:2021
Подвързия:Твърди корици
Страници:872
Език:Български

Енциклопедия България“ предлага на читателя богата, актуална и проверена информация за Република България – за нейната природа, история, стопанство, наука и култура. Обобщена в тематично подредени и богато илюстрирани обзори, тя рисува пред читателя красотата и многообразието на българската природа, на растителния и животинския свят, проследява многовековната история на българите, потапя го в тяхната богата материална и духовна култура, дава повод за гордост от развитието и успехите на българската наука, литература и изкуство и акцентира върху уникалния принос на България в световната културна съкровищница.

 

Събраният материал е дело на дългогодишния труд и задълбочените научни познания и изследвания на изявени български учени и специалисти от БАН, Софийския университет, други висши учебни заведения и от водещи културни институции – автори и консултанти на книгата.

 

Единствена по рода си енциклопедията събира в един том богата съкровищница от достоверни и научно проверени знания и факти за България и българския народ, поднесени по увлекателен и достъпен начин. Това я прави желана и полезна настолна книга за всяко българско семейство.

 

Изданието е богато цветно илюстрирано с над 2000 снимки в един том.