Корица Биология и здравно образование. Всичко за кандидат-студента

Биология и здравно образование. Всичко за кандидат-студента


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: Таня Димитрова, Албена Йорданова, Милена Атанасова, Антоанета Георгиева

Издателство:

Корична цена:24.90 лв.
Отстъпка:3.74 лв. (15.02 %)
Цена:21.16 лв.
ISBN:9789541815854
Година:2021
Страници:240

Изданието предлага ефективна система за подготовка по биология и здравно образование на кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация в медицинските университети в София, Варна и Плевен. Част от материалите в него са съставени по критериите и за кандидатстване в Медицинския университет в Пловдив.

Тестовите въпроси и задачи и теоретичните разработки са в пълно съответствие с одобрената от МОН учебна програма по биология и здравно образование.

Съдържанието на помагалото е разпределено в 10 теми. Всяка тема съдържа две части. Теоретичната част към всяка тема разработва понятията и знанията за структурата и функциите на конкретната система в човешкия организъм. След теоретичната част са предложени тестове върху учебния материал, които са обособени в три типа – А, Б и В, съгласно регламента в конкретното висше учебно заведение.

В изданието са включени и подробни план-конспекти за темите от конспектите на МУ София и Софийския университет, общи примерни тестове за медицинските университети в страната и отговори на всички тестове.
В зависимост от изискванията на съответното учебно заведение в тестовете са включени различни типове задачи:

  • въпроси с един верен отговор или с комбинация от отговори;
  • дефиниране на понятия;
  • означаване на схеми и въпроси към тях;
  • сравнителен анализ на структури и процеси;
  • ситуационни задачи;
  • разработване на части от теми и др.

 

Предложен е и примерен тест по новия формат на изпита за Медицинския университет София.

 

Авторите на изданието са изявени университетски преподаватели и учители с дългогодишен опит. Всички те са участници в комисиите за създаване на изпитни материали и теми и оценяване на кандидатстудентски работи в медицинските университети в София, Плевен, Варна.