Корица История и цивилизации за 10. клас

История и цивилизации за 10. клас


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: Петър Ангелов, Диляна Ботева - Боянова, Иван Тютюнджиев, Пламен Митев, Николай Поппетров, В. Иванова, Н. Васева, Е. Калинова, И. Баева, В. Павлова

Издателство:Булвест

Корична цена:24.90 лв.
Отстъпка:3.74 лв. (15.02 %)
Цена:21.16 лв.
ISBN:9789541814000
Година:2019
Подвързия:Меки корици
Страници:388
Език:Български

"Скъпи десетокласници,

През тази учебна година отново ще се върнете към българската история. За разлика от предишното ви запознаване с нея този път това ще стане не само по-подробно, защото вече сте много по-големи и надяваме се - по-мъдри, а и защото ще проследите цялата българска история. Да, отново ще си припомните, но и ще задълбочите своите знания за миналото на българските земи от дълбока древност до днешния ни ден.

През тази учебна година ние, авторите на този учебник, с помощта на вашите учители ще ви върнем в далечните векове, за да ви припомним тракийската цивилизация, която ни е оставила своите необикновени гробници, изкусно изработени накити и съкровища. Ще ви накараме да помислите отново за значението, което имат тогава и сега раждането на средновековната българска държава, нейният възход, развитие, а и защо тя залязва и изчезва, погълната от Османската империя, преминала през Балканския полуостров с цел да достигне центъра на Европа. Когато учите за трудния живот на българите под османско владичество, искаме да ви напомним, че и тогава българският дух не е угаснал, а се е съхранил в книжовните средища, в народната традиция и във всекидневния живот."
Авторите