Корица География и икономика за 5., 6. и 7. клас. Учебно помагало за подпомагане на обучението, организирано в чужбина По учебната програма за 2019/2020 г.

География и икономика за 5., 6. и 7. клас. Учебно помагало за подпомагане на обучението, организирано в чужбина По учебната програма за 2019/2020 г.


Автори: Атанас Дерменджиев, Стела Дерменджиева, Цветелина Пейкова, Петя Събева

Издателство:ПРОСВЕТА

Корична цена:37.33 лв.
Отстъпка:5.60 лв. (15.00 %)
Цена:31.73 лв.
ISBN:9789540139326
Година:2019
Подвързия:Меки корици
Страници:88
Език:Български

Богато илюстрираното учебно помагало по география и икономика за 5., 6. и 7. клас е със сравнително кратки урочни текстове, в които на достъпен език са описани географското положение, природата, населението, селищата и стопанството на България. То отговаря изцяло на учебната програма на Министерството на образованието и науката на България. Всяка методична единица е разработена на две страници, разположени върху един разтвор. Уроците за нови знания започват с художествен текст, който по вълнуващ начин развежда учениците из красивите кътчета на България. Обемът на основния текст и новите понятия във всеки урок са свързани с овладяването на интелектуални и практически знания, умения и компетентности. Те са балансирани, точни, съобразени с възрастта на учениците и чуждоезиковата среда, в която живеят. В рубриката Въпроси и задачи се предлагат задачи с различна степен на сложност, както и такива, предразполагащи учениците към самостоятелно мислене и творческа дейност. Те изпълняват определени функции: за работа с различни източници на информация; за правене на сравнения, обобщения и изводи; за активизиране на творческото мислене и дейност; за възпроизвеждане на изученото; за затвърдяване, осмисляне и обобщаване на знанията; за прилагане на знания и умения в различни ситуации. Речникът разкрива значението на непознатите думи, важни за темата, и обогатява географската култура на учениците. Илюстрациите в учебното помагало (карти, схеми, снимки) поясняват, допълват, улесняват разбирането и възприемането на текстовата информация. Обобщителните и преговорните уроци са обвързани с осмисляне и систематизиране на знанията чрез разнообразни задачи, стимулиращи познавателната активност на учениците на различни равнища. Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2019/2020 г.