Корица Информационни технологии. Задачи и тестове за 10. и 12. клас. Подготовка за НВО и ДЗИ

Информационни технологии. Задачи и тестове за 10. и 12. клас. Подготовка за НВО и ДЗИ


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: Елена Ковачева, Ангел Ангелов - Ачо, Красимир Харизанов, Таня Сребрева

Издателство:Булвест

Корична цена:10.80 лв.
Отстъпка:1.62 лв. (15.00 %)
Цена:9.18 лв.
ISBN:9789541815663
Година:2020
Подвързия:Меки корици
Страници:80
Език:Български

Предназначението на сборника е да служи за подготовка и самоподготовка на десетокласниците през учебната година и за успешното им представяне на изпита за външно оценяване по информационни технологии в 10. клас. Той е подходящ и за подготовка за държавен зрелостен изпит за задължителната подготовка по информационни технологии в 12. клас.

 

В помагалото са включени 8 теми, в които има общо 13 теста с над 100 задачи.

 

Както структурата, така и съдържанието на предлаганото издание отговаря изцяло на изис­кванията на Министерството на образованието и науката, отразени в публикувания Модел на националното външно оценяване (НВО) по информационни технологии в 10. клас за учебната 2019/2020 година.

 

Тестовете и задачите в сборника съдържат въпроси и упражнения, отговарящи на очакваните резултати, заложени в учебната програма по информационни технологии в първия гимназиален етап на средното училище.

 

Всяка от темите съдържа 15 или 30 тестови въпроса с избираем или с кратък свободен отговор. Предложени са и 10 или 15 задачи в зависимост от обема на разглежданата тема.

 

В сборника са публикувани верните отговори на всички тестови въпроси и задачи.

 

Изданието може да бъде успешно използвано от всички десетокласници и дванадесетокласници, независимо от това с кой от вариантите на учебници работят в училище.

 

 

Желаем приятна и ползотворна работа!