Времето


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Джени Офил

Издателство:Кръг

Корична цена:15.90 лв.
Отстъпка:2.40 лв. (15.09 %)
Цена:13.50 лв.
ISBN:978-619-7625-51-6
Година:2022
Подвързия:Меки корици
Страници:208
Език:Български

„Остроумна и обаятелна! Времето на нашите дни – буквално и метафорично – е съвършено уловено от Джени Офил с много проникновение и хумор.“

„Къркъс Ривю“

 

Животът на Лизи е същинска буря, която освен всичко друго побира интимността на дългогодишния брак, безкрайните тревоги на майчинството, сестринската отдаденост към наркозависимия й брат и грижата за новородената му дъщеря.

Лизи има твърде много хора, за които да се безпокои – тя е от онези рядко състрадателни създания с проницателен нюх към човешката душевност.

Но Лизи не мисли единствено за хорското страдание, тя е притеснена и за страданието на планетата. Докато отговаря на слушателите на популярен подкаст, посветен на климатичните промени, героинята се сблъсква с проблематиката на много по-глобална криза.

„Времето“ от Джени Офил е роман за голямото и малкото, човешкото и природното, личното и общественото. Написан лаконично и хапливо, но същевременно деликатно и хуманно, той щрихира блестящо емоционалното състояние на съвременния свят и оставя привкус на мимолетен хумор и трайна меланхолия.

 

Конна езда   Издателство "Нова Звезда" във Facebook   © 2022 Нова Звезда