Корица Тетрадка № 2 по математика за 6. клас

Тетрадка № 2 по математика за 6. клас


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: Юлия Нинова, Снежинка Матакиева, Тинка Христова

Издателство:Просвета

Корична цена:5.90 лв.
Отстъпка:0.90 лв. (15.25 %)
Цена:5.00 лв.
ISBN:978-619-222-354-0
Година:2022
Подвързия:Меки корици
Страници:40
Език:Български

Тетрадка № 2 е втората от двете учебни тетрадки, част от учебния комплект за обучение по математика за 6. клас на издателство „Просвета Плюс“.
Тя е преработена съгласно очакваните резултати от обучението, заложени в новата учебна програма по математика, която влиза в сила от учебната 2022/2023 година.
Тетрадката е разработена като помагало за затвърдяване на учебното съдържание към съответните уроци от учебника. Може да се използва както в учебния час, така и при самоподготовка на ученика.
Разнообразните по съдържание и формат задачи са съобразени с възрастовите особености на учениците, като са разработени на разбираем и достъпен език. Чрез решаването на задачите, свързани с правилата, се постига добра математическа грамотност и се формира речева култура.
Тетрадка № 2 включва задачи към темите „Пропорции“, „Елементи от вероятности и статистика“ и „Геометрични фигури и тела“. В края на всяка от тях са разработени тестови задачи, които включват задачи, съответстващи по формат на задачите от НВО в края на седми клас.
Тетрадката, заедно с тетрадка № 1 и учебника, чрез разработените задачи, онагледява потребността от знания и приложението на придобитите умения по математика в широк спектър от живота.