Корица Учебно помагало по наказателен процес

Учебно помагало по наказателен процес


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Герасим Геров

Издателство:Нова звезда

Корична цена:15.00 лв.
Отстъпка:3.00 лв. (20.00 %)
Цена:12.00 лв.
ISBN:978-619-198-158-8
Година:2022
Подвързия:Меки корици
Страници:248
Език:Български

Целта на настоящия учебен курс по наказателнопроцесуално право е обучаемите да придобият знания и умения в няколко основни насоки:
  • Отлично познаване на нормативната уредба – законовите и подзаконовите актове.
  • Ползване на относимата практика (в това число тълкувателна) на съдебните инстанции. Развиване на умения за тълкуване на нормативната база и практическите решения с цел точното им прилагане в процеса.
  • Откриване на проблемни моменти в нормативната база, доктирината и методическите ръководства и търсене на начини за тяхното решаване.
  • Практически умения, които да бъдат полезни при работата в правоохранителните и правораздавателните органи.
Учебното помагало представлява кратък обзор на тази толкова важна правна дисциплина и не би могла да замести напълно традиционните теоретични курсове и учебници по наказателен процес. Целта му е да подпомогне настоящите студенти, курсанти и обучаеми при провеждане на текущия учебен процес, както и при подготовката за семестриални и държавни изпити. То може да бъде полезно и на практикуващите юристи, които желаят бързо да опреснят своите знания.
По отношение на отделните теми е търсено съобразяване с общоприетите структурни модели на въпросниците по Наказателнопроцесуално право в юридическите факултети и Академията на МВР, както и с последните промени в нормативната уредба. Всяка от темите съдържа примерен план (структура на темата), основин понятия и заключения, посочване на нормативна уредба и относима  към нея съдебна практика, въпроси за самоподготовка и кратък примерен курс.